Vi er i øjeblikket igang med en større opdatering af sitet så der kan være visse mangler

Økooptimering af Lastbiler

Det primære formål med motorchiptuning er at ændre køretøjets ydeevne positivt. Generelt er det, vi leder efter, en optimering af ydeevne eller forbrug. For køretøjer som lastbiler er fordelene ved chiptuning desto mere interessant.

Resultaterne
Mulige resultater er op til 20% momentforøgelse, op til 20% hestekræftforøgelse og 5-15% brændstoføkonomi.

Under normal køreadfærd vil din lastbils brændstofforbrug være noget lavere efter chiptuning. På grund af en lille ændring af Drejningsmoment kurven er det muligt at køre med lavere motor omdrejninger. Det fører til et fald i brændstofforbruget. Desuden vil dit køretøj have den samme effekt på trods af lavere omdrejningstal.

 Oversigt over resultaterne 

  • En øget ydeevne mellem 5-20%
  • En momentforøgelse mellem 5-20%
  • Reduktion af brændstofforbruget efter chiptuning

Gør mere ved at bruge mindre

For at forstå fordelene ved chip-tuning til lastbiler er det nødvendigt med en kort påmindelse om princippet. Chiptuning af en lastbil har generelt til formål at sikre den samme motorydelse ved lavere motor omdrejninger dvs. drejningsmomentet er højere ved lavere motor omdrejninger.

Med andre ord højere effekt og drejnings moment ved lavere omdrejninger (HK/NM) hermed opnås den samme motormomenteffekt ved lavere omdrejninger end tidligere for at opnå den samme køreeffekt.

Det umiddelbare resultat af en sådan ændring er, at køretøjet bruger mindre brændstof. Du skal selvfølgelig bevare den samme kørestil som tidligere. Det andet resultat er, at køretøjet bliver mere kraftfuldt. Og en sådan gevinst i effekt (fra 5% til 20% afhængigt af konfigurationen) er en enorm stigning.

Et spørgsmål om økonomi

Det er ikke kun på grund af gevinsterne i trækkraft, at du bør overveje chiptuning. Tænk bare på vognmændene, der ejer lastbiler. En brændstoføkonomi på alle ture på alle lastbilerne i en flåde, der kan have 10, 20 eller 200 køretøjer, er det en betydelig besparelse.

I et sådant tilfælde vil virksomheden være i stand til at opnå betydelige gevinster med hensyn til energiforbrug. For ikke at nævne, at lastbiler i nogle tilfælde kan modstå højere belastning end modeller, der ikke er chiptunet.

Dette er årsagerne til vognmænd efterspørger chiptuning af lastbilmotorer. Det er ikke kun et spørgsmål om effekt eller ydeevne; det er en økonomisk beslutning, der holder virksomheden konkurrencedygtige, og på forkant med udviklingen.

Vores effekt forøgelser og forbedrede brændstoføkonomi opnås ved meget omhyggelig tilpasning af forskellige parametre som Turbotryk, brændstofmængder, indsprøjtnings tidspunkt samt forskellige drejningsmoment begrænsere. Alle disse parametre bliver omhyggeligt optimeret for derefter at blive programmeret tilbage i din bils motor computer.